زیبایی در اطراف ما است. همگی ما همانطوری که هستیم زیبا هستیم اما زندگی پر مشغله ما و نداشتن اوقات فراغت زیبایی طبیعی و تازگی و طراوت ما را در جلوی چشمان خودمان از ما میگیرد.
تزریق ژل و بوتاکس دقیقا هدفهای مدنظر ما را برآوردهمیکنند. به عبارتی دیگر تزریق ژل و بوتاکس زیبایی طبیعی ما را به ما بازمیگردانند و وضعیت ظاهری ما را بهبودمیبخشند. به کمک این شیوههای درمانی و تنها با صرف هزینهی بسیار ناچیزی نسبت به سایر روشهای سنتی میتوانید صاحب ظاهری جوان شوید.
زمانی که زنان برای حفظ ظاهر خود به انجام شیوههای درمانی زیبایی عادتمیکنند بعد از باردارشدن دیگر امکان استفاده از این روشها برای آنها دشوار خواهد بود لذا این سوال پیشمیآید که آیا تزریق ژل و بوتاکس در دوران بارداری برای نوزاد مضر است؟ چنانچه که باردار هستید و قصد باردارشدن دارید ابتدا با پزشک خود در خصوص استفاده از این موارد در دوران بارداری صحبتکنید.
متخصصین کلینیک زیبایی رازی با سالها تجربه در زمینه انواع روشهای زیبایی پوست از جمله تزریق ژل و بوتاکس آماده پاسخگویی به سوالات شما درباره تزریق در زمان بارداری و شیردهی هستند. شما عزیزان میتوانید با متخصصین این کلینیک درباره انجام انواع روشهای جوانسازی پوست در این دوران حساس مشورتکنید و بهترین تصمیم را بگیرید.
فهرست مطالب
بوتاکس چیست؟
بوتاکس زیبایی نوعی آرامبخش عضلانی است که به آرامکردن عضلات صورت که به دلیل خطوط خم موجود در اطراف پیشانی یا بین ابروها منقبضشدهاند، کمکمیکند. پزشک مقدار کمی از بوتاکس زیبایی به نواحی مدنظر در اطراف پیشانی و ابروها تزریقمیکند.
تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی
بوتاکس دارای اثر موضعی است بدین معنی که تاثیر آن معمولا به قسمتی از بدن محدودمیشود که تزریق در آن صورت گرفته است. با در نظر گرفتن این موضوع، شواهدی موجود است که پشنهادمیکند بوتاکس دارای اثر دیستال در محل تزریق دارد و این اثر از طریق شبکههای عصبی پخشمیشود. با توجه به کاربرد گسترده پزشکی بوتاکس در زنان باردار و شیرده نیاز واقعی برای ایمنکردن استفاده از آن وجود دارد. بزرگترین نگرانی در مورد استفاده درمانی از سموم بوتولینوم در دوران بارداری و تغذیه با شیر مادر بروز بوتولیسم در جنین یا نوزاد است. بوتولیسم یک بیماری جدی و خطرناک به ویژه برای بیماران دارای ضعف ایمنی مانند نوزادان، کودکان، زنان باردار و سالمندان است. در واقع دائما توصیهمیشود که زنان باردار و کودکان از منابع بالقوه بوتولسیم از قبیل غذاهایی همچون عسل، پنیر، ماهی تخمیرشده، گوشت قرمز ، میوهها و سبزیجات کنسروشده دوریکنند.
یکی از بزرگترین نگرانیهای زنان باردار و یا شیرده این است که مبادا داروهایی که مصرفمیکنند بر روی نوزاد آنها تاثیربگذارد. داروها همچون سایر مواد خوراکی میتوانند بطوربالقوهای از طریق بافتهای مادرانه و پلاسما به شیوههای مختلفی همچون انتشار منفعل یا چسبیدن به پروتئینهای شیر به داخل شیر مادر نفوذکنند. در حقیقت پژوهشها نشانمیدهند که تقریبا هر نوع دارویی که مادر مصرفکند در شیر وی ظهور پیدا خواهدکرد و بر روی ان تاثیر خواهد گذاشت. انتظار میرود که یک مادر شیرده تا مدت زمان قابل ملاحضهای به کودکش شیر بدهد؛ در واقع سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیهمیکند که بایستی کودک تا ۶ ماهه اول زندگیش تنها از شیر مادر تغذیهکند و پس از آن تا سن ۲ سالگی و یا حتی بیشتر به همراه شیر میتواند از غذاهای مکمل نیز استفادهکند. در طی این دوران، نوزاد میتواند از طریق شیر مادر بطور بالقوهایی در معرض تمامی رفتارهای مادرانه- داروهای خوراکی- قرارگیرد.
آیا تزریق بوتاکس در دوران شیردهی برای نوزاد ضرر دارد؟
هرچه داده و اطلاعات مربوط به بوتاکس که در دسترس است همگی بر این دلالتدارند که تزریق بوتاکس در دوران شیردهی احتمالا ضرری برای نوزاد به همراه ندارد. با در نظر داشتن این موضوع، باتوجه به عدم شواهد کافی و احتمال مضربودن ان معمولا توصیهمیشود که مادران در دوران شیردهی از تزریق بوتاکس خودداریکنند اما اگر بنا به هر دلیلی لازم باشد که مادر تحت درمان با بوتاکس قرارگیرد، پیشنهادمیشود که در این شرایط برای مدتی شیردادن به نوزاد را قطعکند. در عوض برای به حداقلرساندن میزان قرارگرفتن نوزاد شیرخوار در برابر بوتاکس ممکناست که دوز مادرانه بلافاصله پس از دوره شیردهی اعمالشود. تحت هر شرایطی پزشک بایستی همواره خطرات و مزایای تزریق بوتاکس را قبل از تزریق آن به مادر شیرده سبک سنگین کند.
کاربرد ژلهای تزریقی چیست؟
تزریق ژل به مراتب بهتر از انجام عملهای جراحی زیبایی است زیرا تزریق فیلر یک شیوه درمانی غیرتهاجمی است. فیلرهای پوستیها بصورت موضعی تزریقمیشوند تا درخشندگی طبیعی پوست که از بین رفته است و طراوتی که کمرنگ شده است را به فرد بازگرداند. از این دسته از ژلها غالبا برای حذف چینوچروکها و کم رنگتر کردن اسکارها استفادهمیشود. از آنجایی که از این ژلها برای پرکردن فضاها استفادهمیشود لذا به آنها فیلر یا پرکننده گفتهمیشود. فیلرهای پوستی برخلاف تزریق بوتاکس که باعث بیحسشدن پوست زیر چروکها که اثرات مخربتری دارند میشود شکاف بین چینوچروکها، خطوط و چینهای پوست را به کمک مواد خاصی پرمیکنند در نتیجه آن، لکههای روی پوست کمرنگشده و پوست شفافتر میشود. کاربرد ژلهای تزریقی تنها معطوف به این موارد نیست بلکه از آنها میتوان برای پفکردن و لیفتینگ نیز استفادهکرد. به کمک ژلهای تزریقی و باتوجه به محل تزریق، چین و چروکهای پوست برطرفمیشود، لکههای پوست تقریبا ناپدیدمیشود، لبهای فرد برجستهمیشود و گونهها، خط فک، چانه و شقیقه لیفتمیشوند. با وجود تمامی مزایایی که ژلهای تزریقی دارند اما عوارض جانبی نیز به همراه دارند. از جمله عوارض جانبی تزریق ژل میتوان به این اشارهکرد که این فیلرها باعث بروز واکنشهای آلرژیک و تشکیل تودههای کوچک در زیر پوست میشوند.
تزریق ژل در دروان بارداری تا چه حدی ایمن و بیخطر است؟
چنانچه که مدتی قبل تزریق ژل انجامدادهاید و به تازگی پیبردهاید که باردار هستید هیچ جای نگرانی نیست اما پزشکان به بیماران توصیهمیکنند که زنان در دوران بارداری و یا اگر قصد باردارشدن دارند بنا به دلایل امنیتی از تزریق ژل خودداریکنند.
عموما استفاده از تزریق ژل یا فیلرها برای جنین در حال رشد بیخطر است زیرا:
ژلهای تزریقی بصورت موضعی به بدن بیمار تزریقمیشوند
هرگونه ماده خارجی یا مضری که وارد چرخه گردش خون شود ممکناست که بر روی جنین داخل شکم تاثیر بگذارد زیرا جنین از خون مادر تغذیهمیکند. از طرفی دیگر مواد شیمیایی که هیچگونه تماسی با جریان خون ندارند عموما برای جنین در حال رشد بیخطر هستند. از آنجایی که ژلهای تزریقی بصورت موضعی یا به عضلات و یا لایه زیر پوست تزریقمیشوند و وریدی نیستند احتمال ورود مواد شیمیایی به داخل چرخه گردش خون بسیار کم است.
ژلهای تزریقی دارای مواد شیمیایی ثابت هستند
یکی دیگر از دلایلی که استفاده از ژلهای تزریقی در دوران باردهی بیخطر هستند این است که مواد شیمیایی مورد استفاده در این فیلرها ترکیبات ثابت هستند. به عبارتی دیگر مواد شیمیایی موجود در ژلهای تزریقی در محل تزریقشده خاص باقیمیمانند و وارد خون نمیشوند. علاوه بر این، وجود این مواد احتمال دخالت ژلهای تزریقی در گردش خون را کاهشداده و جنین را در شرایط ایمن قرارمیدهند.
ژلهای تزریقی در مقادیر کم تزریقمیشوند
ژلهای تزریقی در مقادیر کم تزریقمیشوند و باعث کاهش احتمال اثرگذاری بر روی جنین میشود.
آمارها بیخطربودن استفاده از ژلهای تزریقی را نشانمیدهد
پژوهشها هیچگونه ارتباطی با استفاده از ژلهای تزریقی در دوران بارداری و متولدشدن نوزاد دارای نقص مادرزادی را نشاننمیدهند. چنانچه که رابطه علت و معلولی بین تزریق ژل و بروز نقص مادرزادی در نوازد وجود داشت حتما راجع به آن شنیده بودیم. متاسفانه بروز نقصهای مادرزادی در بین نوزادان بسیار شایع است که میتواند ناشی از علل مختلف باشد. از همین رو استفاده از ژلهای تزریقی در دوران بارداری ایمن است.
در صورت استفاده از ژلهای تزریقی در دوران بارداری محض احتیاط باید چه کرد؟
اگرچه ظاهرا هیچگونه ارتباطی بین استفاده از ژلهای تزریقی و تاثیر منفی آن بر روی نوزاد وجود ندارد اما رابطه متقابل بین آنها هنوز بصورت دقیق مشخصنیست زیرا در این زمینه به تحقیقات و بررسیهای بیشتری نیاز هست و اعتبار دادهها و اطلاعات در این زمینه بنا به کمبودن آنها زیر سوال است. باتوجه به حساسیت این موضوع تا صد در صد مطئمن نبود نمیتوان بر اساس احتمالات تصمیمگیری کرد.
اگرچه احتمال بسیار اندکی وجود دارد که استفاده از ژلهای تزریقی در دوران بارداری اثر مخربی بر روی جنین داشته باشد اما پزشکان به بیماران توصیهمیکنند که محض احتیاط تا پایان دوران بارداری از ژلهای تزریقی استفادهنکنند. از همین رو، چنانچه که قصد باردارشدن را دارید و یا باردار هستید به شما پیشنهادنمیشود که از این روش غیرتهاجمی برای بهبود زیبایی خود استفادهکنید زیرا قرار است که چیزی به مراتب زیباتر از این وارد زندگی شما شود. برای اینکه نوزاد شما از هرگونه اثر مخرب و مضر تزریق ژل ایمن باشد لازماست که بیشتر در خصوص زندگی نوزادتان احتیاطکنید.