این سایت هیچگونه فعالیتی در زمینه خرید و فروش محصولات دارویی (ژل،بوتاکس و …) ندارد.

تزریق ژل و فیلر به صورت و بدن؛مزایا،عوارض و هزینه

زمان مطالعه: 1 دقیقه

لاغر شدن صورت یکی از اولین و مهم‌ترین نشانه‌های پیری است. لاغری و کاهش حجم بافت‌ها معمولاً در نواحی کاملاً مشخصی از صورت اتفاق می‌افتد که شامل شقیقه‌ها، گونه‌ها، چین‌خوردگی‌های دو طرف دهان و لب‌ها می‌باشد. تزریق ژل و  تزریق فیلر روشی است که با افزایش حجم بافت‌ها در این نواحی از صورت، آثار و نشانه‌های تدریجی پیری را از چهره فرد برطرف می‌نماید.

اگر از ظهور آثار و نشانه‌های پیری در صورت خود احساس ناخوشایندی دارید، قصد دارید خطوط و چروک‌های پوست صورت خود را حذف کنید، صورت چاق و گوشتالوی خود را دوباره به دست بیاورید، گونه‌‌ها و لب‌های  برجسته داشته باشید و گودی و سیاهی زیر چشم‌هایتان را برطرف کنید، می‌توان از روش تزریق ژل استفاده کنید. متخصصین با بررسی دقیق وضعیت پوست شما، بهترین نوع ژل و تعداد مناسب جلسات درمانی لازم برای دستیابی به نتایج مطلوب شما را تعیین می‌نمایند. تزریق ژل راهکاری کاملاً ایمن و مؤثر است که نتایج موفق آن در گذشته به اثبات رسیده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تزریق ژل و تزریق فیلر یا رزرو نوبت میتوانید با شماره ۰۲۱۸۸۳۳۴۰۲۹ تماس حاصل فرمایید.

ژل و فیلر چیست؟


ژل‌ها، موادی هستند که برای تقویت و افزایش حجم بافت‌های نرم و جایگزین کردن بافت‌ها یا چربی‌های زیر پوستی در قسمت‌های مختلف پوست استفاده می‌شوند. به طور خاص، ژل‌ها و فیلرهای تزریقی از یک ماده حجم دهنده با ظاهری شبیه به ژل تشکیل شده‌اند که به زیر پوست تزریق می‌شوند تا طراوت و شادابی پوست را بازگردانند، خطوط و چروک‌های آن را کاهش دهند و صورتی جذاب و جوان‌تر ایجاد کنند. تزریق ژل به صورت و بدن به تنهایی یا همراه با روش‌های دیگری مانند لایه‌برداری با لیزر و تزریق بوتاکس، برای جوانسازی و زیباسازی پوست استفاده می‌شود.

نواحی قابل درمان


  • خطوط موجود در پوست صورت (چروک‌ها، تاخوردگی‌ها)
  • ناهنجاری‌ها و بدشکلی‌های صورت
  • جای زخم‌ها (اسکار ناشی از جراحی، جراحت‌ها و جای زخم‌های ناشی از آکنه)
  • بزرگ کردن سینه‌ها
  • بزرگ کردن باسن
  • برجسته کردن گونه‌ها
  • برجسته کردن لب‌ها
  • رفع خطوط دو طرف دهان یا خطوط ماریونت
  • رفع خطوط عمودی کنار بینی و دهان یا خطوط نازولوبیال
  • اصلاح شکل بینی
  • رفع گودی زیر چشم

مزایا


  • نتایج بادوام و پایدار
  • بدون نیاز به استراحت بعد از تزریق
  • روشی ساده و راحت در مقایسه با سایر روش‌های مورد استفاده برای ترمیم جای زخم و رفع چین و چروک‌های پوست
  • امکان درمان همزمان چند ناحیه مختلف

افراد مناسب


بیشتر از 35 سال سن داشتن و داشتن آثار پیری زودرس در چهره، از معیارهای اصلی برای تزریق ژل و فیلر استفاده کردن است. برای استفاده از این روش، علاوه بر اینکه سلامت عمومی باید در وضعیت خوبی باشد، باید انتظارات واقع‌بینانه‌ای در مورد نتایج قابل دستیابی با این روش داشته باشید. امروزه فیلرها به عنوان راهکاری بسیار ایمن و بی‌خطر شناخته می‌شوند، اما استفاده از آن در زنان باردار و مادرانی که فرزند شیرخوار دارند توصیه نمی‌شود. همچنین، افرادی که دچار آکنه فعال هستند، باید قبل از تزریق ژل، درمان آکنه را انجام دهند، زیرا بیماری‌های پوستی مانند آکنه می‌توانند خطر بروز عفونت پس از تزریق ژل را افزایش دهند.

انواع ژل


هیالورونیک اسید (HA)

هیالورونیک اسید رایج‌ترین و پُرکاربردترین نوع ژل است و یک ماده طبیعی است که در پوست شما نیز وجود دارد. این ماده به حفظ شادابی و رطوبت پوست کمک می‌کند. ژل‌های هیالورونیک اسید معمولاً به صورت موادی نرم و با ظاهری شبیه به ژل هستند. نتایج تزریق این نوع فیلر به صورت موقتی است و در حدود 6 تا 24 ماه (و یا بیشتر در صورتی که از ژل‌های سفت‌تر و در نواحی دارای تحرک کمتر استفاده شود) دوام دارد و پس از آن خود بدن به طور طبیعی شروع به جذب تدریجی هیالورونیک اسید می‌کند. هنگامی که مولکول‌های هیالورونیک اسید در محل تزریق شکسته می‌شوند، آب بیشتری را به خود جذب می‌کنند و تا وقتی که طول عمر این ذرات به پایان برسد همچنان رطوبت و حجم بالای خود را حفظ می‌کنند. انواع خاصی از فیلرهای هیالورونیک اسید وجود دارد که داروی بی‌حسی لیدوکائین نیز به ترکیب آنها اضافه شده است تا از این طریق، میزان درد و ناراحتی که فرد در هنگام تزریق احساس می‌کند، به حداقل ممکن برسد. مهم‌ترین ژل‌های بر پایه هیالورونیک اسید شامل ژوویدرم، ولوما، بلوترو، رستیلان و پرلان می‌باشد.

کلسیم هیدروکسیل آپاتیت (CaHA)

کاربرد کلسیم هیدروکسیل آپاتیت به طور نسبتاً کمتر است، اما این ماده یک ماده طبیعی است که در استخوان‌های ما یافت می‌شود. زمانی که از این ماده به عنوان فیلر استفاده می‌شود، ذرات کلسیم موجود در آن در ترکیب ژل، معلق می‌شوند. کلسیم هیدروکسیل آپاتیت می‌تواند باعث القای تولید طبیعی کلاژن در پوست شود و به همین دلیل معمولاً برای رفع خطوط و چروک‌های عمیق در پوست استفاده می‌شود. رادیس یکی از انواع ژل‌های تأیید شده بر پایه کلسیم هیدروکسیل آپاتیت است.

پلی ال لاکتیک اسید

پلی ال لاکتیک اسید یک ماده مصنوعی با قابلیت سازگاری زیستی (یعنی ایمن برای استفاده در بدن) و زیست محیطی می‌باشد. ژل‌های بر پایه پلی ال لاکتیک اسید به عنوان «نیمه دائمی» شناخته می‌شوند، زیرا نتایج آنها معمولاً بیشتر از دو سال دوام دارد و می‌توانند تولید کلاژن در پوست را تحریک کنند. پلی ال لاکتیک اسید به عنوان یک ژل نسبتاً سفت معمولاً برای رفع چروک‌های عمیق در پوست صورت مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسکالپترا آستتیک یک فیلر تأیید شده بر پایه پلی ال لاکتیک اسید می‌باشد.

پلی متیل متاکریلات (PMMA)

یکی از مواد طبیعی موجود در پوست است که باعث استحکام و تقویت ساختار پوست می‌شود، ماده کلاژن نیز در ترکیب ژل‌های پلی متیل متاکریلات وجود دارد. آرتفیل، یک ژل تأیید شده از نوع پلی متیل متاکریلات است که قابلیت سازگاری زیستی دارد و زمانی که در ترکیب ژل‌ها استفاده می‌شود، به شکل «میکروسفر» یا گوی‌های بسیار ریزی در می‌آید. این گوی‌ها به مدت نامحدود در زیر پوست باقی می‌مانند و به طور مداوم از ساختار پوست حمایت می‌کنند.

روش کار


قبل از شروع تزریق ژل و تزریق فیلر ابتدا ناحیه‌ای که باید تزریق در آن انجام شود به طور کامل تمیز و ضد عفونی می‌شود و پزشک با استفاده از یک داروی بی‌حسی موضعی، این ناحیه را بی‌حس می‌کند. بسیاری از ژل‌ها و فیلرهایی که امروزه در بازار عرضه می‌شوند، در ترکیب خود حاوی ماده لیدوکائین هستند که یک داروی بی‌حسی موضعی خفیف است و به کاهش ناراحتی در زمان تزریق و بعد از آن کمک می‌کند. در مرجله بعد پزشک مقدار مشخصی از ژل یا فیلر را به زیر پوست شما تزریق می‌کند. پزشک این کار را به شیوه خاصی انجام می‌دهد تا بهترین نتایج ممکن و کمترین میزان ناراحتی را برای شما به دنبال داشته باشد. پزشک می‌تواند بسته به وضعیت خاص پوست شما از روش‌های مختلفی برای تزریق ژل و رفع ضایعات و بدشکلی‌های پوست استفاده کند. این روش‌ها عبارتند از:

  • روش تزریق خطی: در این روش تمام طول سوزن در امتداد ضایعه پوستی در داخل پوست فرو برده می‌شود و سپس در حالی که سوزن به آرامی بیرون کشیده می‌شود، ژل نیز به تدریج تزریق می‌شود تا ماده تزریقی در امتداد طول چروک یا ضایعه پوستی قرار بگیرد.
  • روش تزریق سریالی: در این روش چند تزریق به صورت سریالی در امتداد طول ناحیه محل درمان انجام می‌شود و در پایان، ماده تزریق شده در این نقاط به هم متصل شده و یک خط ممتد در امتداد طول چروک یا ضایعه پوستی تشکیل می‌دهند.
  • روش پروانه‌ای: ابتدا قسمتی از ژل به صورت خطی در یک جهت معین تزریق می‌شود و سپس جهت سوزن را تغییر داده و تزریق ژل در امتداد یک خط جدید انجام می‌شود.
  • روش سایه‌زنی متقاطع (صلیبی): ابتدا ژل به روش خطی در اطراف ضایعه پوستی تزریق می‌شود و سپس سوزن از پوست بیرون کشیده می‌شود و در فاصله 5 تا 10 میلی‌متری از جایگاه تزریق اول، دوباره در پوست فرو برده شده و عمل تزریق تکرار می‌شود. در مرحله بعد، تزریق به همین روش در نقاطی با زاویه مناسب نسبت به خطوط تزریق اولیه تکرار می‌شود.

به طور کلی زمان ظهور نتایج تزریق ژل و تزریق فیلر به برند و نوع خاص ژل و نیز ناحیه محل درمان بستگی دارد، اما معمولاً شما می‌توانید بلافاصله بعد از پایان کار تزریق، نتایج آن را مشاهده کنید.

شما به چند جلسه تزریق ژل نیاز دارید؟

معمولاً هر 9 تا 12 ماه یک بار باید یک جلسه تزریق ژل انجام شود.

بهبودی


ممکن است شما بعد از تزریق ژل و تزریق فیلر، ورم و کبودی مختصری را در محل تزریق احساس کنید، اما این عوارض به صورت موقتی است و ظرف یک یا دو روز به طور کامل برطرف خواهد شد. شما می‌توانید بلافاصله بعد از پایان تزریق به محل کار خود بازگردید و فعالیت‌های عادی خودتان را انجام دهید، با این حال معمولاً پزشکان توصیه می‌کنند که تا یکی دو روز بعد از تزریق ژل، از انجام حرکات ورزشی و فعالیت‌های بدنی شدید خودداری کنید.

نتایج


مدت زمان ماندگاری نتایج تزریق ژل صورت در موارد مختلف تا حد زیادی متفاوت است و به نوع محصول مورد استفاده، ناحیه محل تزریق و شرایط خاص بیمار بستگی دارد. به طور کلی هر چقدر ژل یا فیلر حالت سفت‌تر و متراکم‌تری داشته باشد و در عمق بیشتری از سطح پوست تزریق شود، میزان ماندگاری آن بیشتر خواهد بود. ژل‌های هیالورونیک اسید معمولاً دوام کمتری دارند و به همین دلیل به افرادی که برای اولین بار تزریق ژل انجام می‌دهند توصیه می‌شود که از این نوع ژل استفاده کنند. این ژل‌ها معمولاً در موارد مختلف بین 6 تا 24 ماه دوام خواهند داشت. ژل‌های کلسیم هیدروکسیل آپاتیت در اغلب بیماران معمولاً حدود 12 ماه دوام خواهند داشت. فیلرهای مصنوعی معمولاً طول عمر بیشتری دارند، زیرا به طور طبیعی توسط بدن جذب نمی‌شوند.

عوارض جانبی


  • درد
  • کبودی و خون‌مردگی
  • شکل نامتقارن و ایجاد برآمدگی یا فرورفتگی در محل تزریق
  • بروز ادم (ورم موضعی)
  • عفونت

هزینه


هزینه تزریق ژل صورت و تزریق فیلر به نوع ژل مورد استفاده، روش تزریق و میزان تجربه و مهارت پزشک بستگی دارد.

مقالات مرتبط

Call Now Buttonمشاوره رایگان